Sider

tirsdag den 25. februar 2014

Rom og mere Rom

Vi er jo til de kulturelle rejser, det kan der vist ikke laves om på. Heldigvis har vi to børn i familien der er "flasket" op med lange by ture, kø her og der, div. pitstop og kustodernes skarpe blik når kedsomheden tager over. Vi havde en fantastisk rejse til Rom. Vejret var med os, "næsten" dansk sommer, ihvertfald den helt rigtige temperatur til at opleve en storby i. Her er et lille udpluk af det som Nikon D7100 indeholdte da vi landede i Kastrup.


Stato della Citta del Vaticano - eller Pavestaten. Verdens mindste stat er Vatikanstaten med en befolkning på omkring 1000.
Paven er statschef ud over at være den Romersk Katolske Kirkes overhoved.
Kirken og den italienske stat underskrev det såkaldte Lateran-forlig, Concordato i 1929 angående Vatikanstaten.

Trods det beskedne antal beboere har Vatikanstaten siden 1993 haft observationsstaus i FN. Vatikanstaten har eget diplomati og egen hær og egen møntfod. Frimærker og posthus servicerer alverdens turister fra beskedne lokaler lige til venstre for Peterskirken med indgang fra selve pladsen. I Vatikanstaten har Paven har egen heli-port, og der findes en station, hvor man modtager gods.

Vi var der "selvfølgelig" på en søndag, og fik oplevelsen af, at høre "the man" himself tale til folket. Vi sagde vi "si, si og Ave Maria" en masse gange. En oplevelse!

 kærligheden blev forstærket




Vores største udgift var uden diskussion, mad og drikke. Men man kan under ingen omstændigheder besøge Rom, UDEN at have op til flere "pitstop" på div. cafeér i løbet af dagen!








Den spanske trappe og Trevifontein skal jo bare besøges. Begge steder er samlings punkt for mange forelskede sjæle, turister og ikke særlig opfindesomme gadesælgere.








Det blev faktisk også til en tur i Zoo (bioparco)
"og vi så sgu en levende giraf"














Dette store fascinerende amfiteater ligger i hjertet af Rom og er et af de største romerske arkitektoniske værker nogensinde.

img

Opførelsen af bygningen blev påbegyndt mellem år 70 og 72 e. kr. under den romerske kejser Vespasian og stod færdigt i år 80 e. kr., da det var den romerske kejser Titus der regerede. Amfiteateret hed oprindeligt ”Anfiteatro Flavio” efter både Vespasians og Titus familienavn Flavius. Senere i middelalderen blev det omdøbt til Colosseum, efter den kolossale bronzestatue af kejser Nero, der stod på pladsen foran Colosseum. Denne statue blev senere igen støbt om til en gude-statue.






Colosseum blev bygget som amfiteater og blandt andet anvendt til gladiatorkampe. Det siges at ikke mindre end 500.000 mennesker og over 1 million vilde dyr, døde her i arenaen under disse kampe.

Flere jordskælv gennem tiden var medvirkende til, at Colosseum delvist blev ødelagt og især den yderste sydlige del blev ramt. Efterfølgende blev resterne heraf brugt til opførelse af nye bygninger, kirker og hospitaler. Herefter blev Colosseum brugt til diverse formål afhængigt af hvilken pave der regerede. I år 1749 erklærede pave Benedict XIV Colosseum for et helligt sted, efter alle de kristne, der her havde lidt døden. Senere tog andre paver initiativ til at bygningen skulle vedligeholdes og restaureres.

Jeg er dybt fascineret af bygningsværket og hele historien der ligge bag!

Og så er det vist spise tid igen...



Føtex, Super Brugsen, Lidl, Bilka, fakta OG alle Jer andre; hold Jeres kæft med "Altid friske varer"























Falder Colosseum - falder Rom. Falder Rom - falder Verden!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar